keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Salaman kuvat

Kamera     Canon EOS 60d
Valotusaika 30 s


Salaman kuvaaminen on kärsivällisen kuvaajan puuhaa. Salama tulee silloin kuin haluaa ja sinne minne sattuu.Kamera     Canon PowerShot Sx20 Is
Valotusaika 15 s

Jos kerran saa sen salaman suht kivasti kohdilleen niin muuta sotkua voi tulla vaikka kuinka paljon mukaan.Kamera Canon EOS 5d Mark II
Valotusaika 8 s

Tässä alkaa olla jo melkein kaikki kohdillaan. Ainoastaan salama ei suostu asettumaan aivan parhaalla tavalla kuvaan ja piiloutuu hieman puiden taakse.


Kamera Canon EOS 7d
Valotusaika 1/40 s

Ja tässä vielä yksi kuva, jossa taitaa olla hieman toisenlainen tapa ottaa salamasta kuva. Ensimmäisissä kuvissa ideana on että laitetaan pitkä valotusaika ja toivotaan että salaman väläys tapahtuu sen aikana. Pitkä valotusaika kasvattaa melkoisesti tuuria saada kuva oikeaan aikaan.

Tässä sarjan viimeisessä kuvassa valotusaika on kuitenkin vain 1/40 s. Tässä tapauksessa kuvia otetaan otetaan sarjassa useita kymmeniä ja toivotaan että kohde ja valotus osuu kohdilleen edes yhdessä kuvassa.

Toinen tapa on käyttää erillistä Magic Lantern -ohjelmaa, joka on tehty Canonin EOS -digijärjestelmäkameroille. Tämä on teknisesti ja muutenkin kuvaamisen kanssa osaavan harrastajan tai ammattilaisen puuhaa. Magic Lantern -ohjelma ei ole Canonin tuottama ja väärällä, virheellisellä käytöllä voi joutua melkoiseen tekniseen pulaan kameran kanssa.

Huh, jotenkin tuntuu että kuvaaminen ja salama ei tahdo sopia yhteen mitenkään, mutta hyvällä tuurilla voi saada joskus onnistuneen salamakuvan.

Olkaa hyvä, salaman kuvat kuvablogissa. Jokaisesta kuvasta on jälleen isompi versio kuvaa klikkaamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti